29 Haziran 2015 Pazartesi

LAMBİRİ

LAMBİRİ

Lambri,  genel  anlamda,  plaka, levha, katman oluşturabilmek amacı ile  birbirlerine  iç içe  geçirilebilecek  özelliğe  kavuşturulmuş  birim  ürünlere  verilen   isimdir. Bu tanıma  karşın ülkemiz de  lambri denince  akla  ilk gelen  elbette  AHŞAP LAMBRİ dir.
Lambri, canlı ve doğal bir madde  olan  ahşap ile  üretildiği  gibi, doğal olmayan kimyasal yada diğer madeni ham maddeler  ilede  üretilebilmektedir. Avrupa, Amerika ve  asya  da  bulunan gelişmiş devletlerde ki kullanım miktarı  ve  mühendislik-mimari  anlamda istatistiki  bilgilere bakıldığında  ahşap ın  diğerlerine  kıyasla  üstünlüğü net bir şekilde anlaşılabilmektedir.
Herhangi bir yapı veya harici bir  mekanın  geometrik şekline ve kullanım amacına bakılmaksızın  dekoratif  bir görünüm, ısı yalıtımı, sıcak , güvenli  ve  huzurlu  bir atmosfere  kavuşturulabilmesi için  1,7   ile  10  cm  arasında değişen kalınlıklarda ve  7,5   ile  20  cm  arasında  değişen genişliklerde  ki ahşabın  birbirlerine  geçirilerek  alt  kargas-ızgarasına montajı  işine  AHŞAP LAMBRİ KAPLAMASI  denmektedir.
Yüzyıllar  önce  yapılmış  ve   bugün tarihi eser diye nitelendirilen  yapıların ahşap lambri  ile  dekor, izole ve muhafaza  edildiği  görülmektedir.
Ahşap lambriler,  fiyatları ayırt edilebilmesi  amacı ile ağaç cinsine, ebatlarına,  budak ( ur )  sayısı  ve  yapısına  göre  tasnif  edilerek  satışa sunulmaktadır.
Ahşap lambriler  ülkemizde  geniş  anlamda  iç ve dış mekanlarda,  dar anlamda ise  duvar, bölme, tavan, ters tavan, çatı katı, dublex yapılar, dış cephe kaplamaları ve burada  sayılamayacağı kadar  bir çok  alanda ve bir çok amaçla kullanılabilmektedir.
Firmamız,  ürün  satışlarını  perakende  ve  toptan  olarak  yapmaktadır.

1 yorum: